Banner

"Boldog Élet" túra- és biciklis életmódtábor 2019 - Bózsva


2019. július 14–21.

Szeretettel várjuk azokat, akik szeretnék megélni és kipróbálni a kiegyensúlyozott egészséges életmód nyújtotta vidám, dinamikus, kalandos közösségi élményt.

 

Kik jöhetnek? 

A tábor minden generációt megszólít. A gyerekeknek életkor szerint csoportos bibliai és kézműves foglalkozást tartunk a délelőtti és esti előadások alatt. Fiatalok megsimerhetik fizikai teljesítőképességük határait. Az egészségőrzők egyszerűen csak jól érezhetik magukat. 'Idősek is elkezdhetik" csoport is indul. 

 

Kiemelt cél

A program szervezőinek kiemelt célja az egészséges életmódőrzése. A tábor lehetőséget biztosít az egészséges életmód elemeit kipróbálni és együtt alkalmazni. Ezt a kísérletet érdemes bárkinek megtenni, attól függetlenül, hogy mit gyakorol a hétköznapokban. A rendszeres testmozgás, friss levegő, elegendő mennyiségű vízfogyasztás, napfény, 8 óra alvás, közösség, lelki egyensúly, bizalom – a természet igazi gyógyszerei.

 

Kerékpáros túrák

A biciklis részleg résztvevői – Juhász Zsolt és Fenyvesi Tibor vezetésével – két lehetőség közül választhatnak. Az egyiket kisebb távokat és könnyebb terepviszonyokat kedvelők számára ajánljuk, a másikat haladóknak, nagyobb fizikai kihívásokra vágyóknak. 

 

Gyalogtúrák 

A gyalogos túrázók három lehetőség közül választhatnak:

  1. Gyerekes családok és idősebbek csoportja – kis távolság, természet szépségeire érzékeny résztvevőknek, ahol a gyaloglás, pihenés, beszélgetés, meditáció elemi váltakozva megtalálhatók – Szabó Attila lelkész-földrajztanár vezetésével 
  2. Szenior csoport – 60 év felettiek, akik jó erőben vannak, szívesen gyalogolnak, de térdkímélő távolságot és terepviszonyokat választanának – Czakó László életmódtanácsadó, túravezető vezetésével. 
  3. Túra csoport – napi 15 km feletti teljesítmény, 200-400 m feletti szintkülönbségekkel – Kertész Zoltán, térképész technikus vezetésével. 

 

Szabad idő

Esténként sportra hívjuk azokat, akik nem fáradtak le eléggé a túrák alatt.

Esős nap esetén a nagysátorban filmnézésre, beszélgetésre invitáljuk az érdeklődőket. 

 

Szakmai előadások   

A délelőtti és esti előadások témája - UTAZÁS A TELJESSÉG FELÉ

Mindenki szenved valamilyen függőségben, vannak szokásai, amit szeretne elhagyni. Szakemberek és önsegítő csoportok által igazolt 12 lépést ismerhetünk meg a Biblia fényében, amelyek segíthetnek a teljes és szabad élethez. A szakmai előadásokat Horváth Gábor addiktológiai konzultáns és Dr. Ősz-Farkas Ernő lelkész-gyógyszerész tarják.

 

 

NAPI PROGRAM

6:50 – ébresztő fúvósokkal 

7:00 – reggeli torna 

7:30 – Reggeli FrissítŐ – gondolatok gyógyító ígéretekről – Szabó Attila és Juhász Zsolt

8:00 – REGGELI

9:00 – 10:00 – Szakmai előadás

 

10:30 – 17:00 – Túra 5 csoportban (2 biciklis, 3 gyalogos)

18:00 – Meleg vacsora 

19:30 – Napzárta. Lelki egészség, szakmai előadás  

 

Szombat délután különleges lelki élménytúrán vehetünk részt, hit és közösségerősítő állomásokkal – Horváth Gábor vezetésével. 

 

Étkezés

Az étrend úgy van összeállítva, hogy az előzetes háttér, életkor és kalóriaigény szerint legalább két alternatíva közül lehessen választani mindenkinek. Vegán és Lakto-ovo(tejterméket és tojást is tartalmazó)alternatívák közül választhatunk. Az életmód mindig önkéntes választás eredménye, ennek lehetőségét a tábor is felkínálja. A reggeli svédasztalos. Bőségesen kínál választékot gabonafélék, gyümölcs fogyasztásához, de a sóshoz, zöldségfélékhez szokott látogatók sem fognak csalódni. Mindenki maga készíti el reggel a hideg ebéd csomagját az asztalon található alapanyagokból. Minden nap túrázunk, ebédidőben azt fogyasztjuk, amit magunknak csomagoltunk. Este kétfogásos meleg vacsora (ebéd) vár. Ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne túrázni, azok is készítsenek szendvicset maguknak. A tábori konyha csak reggel és este üzemel. 

 

Felszerelés

A felszerelést a programhoz alkalmazkodva kell összeválogatni. A túrázóknak fontos: jó bakancs, túracipő. Mindenkire érvényes: esőköpeny, napkrém, napszemüveg, kalap, vizes kulacs, váltócipő, néhány meleg ruhadarab, kis túrahátizsák. Az öltözet a túrákhoz és az időjáráshoz igazodjon. Az esti és a szombati bibliai alkalmakon is kényelmes, a tábori hangulathoz illeszkedő öltözetet választhatunk. Nem kell öltöny és nyakkendő, a szívünk legyen felkészülve.

 

 

Turnusvezetők:

Dr. Ősz-Farkas Ernő, ESZO vezető és Horváth Gábor, addiktológiai konzultáns