Banner

NEW START - Az egészséges életmód 8 alapelve

A NEWSTART egy angol mozaikszó - összetevői már régóta szolgálnak az egészséges életmód 8 alapkövének bemutatására. 8 alapelv

  • Nutrition / Táplálkozás
  • Exercise / Testmozgás
  • Water / Víz
  • Sunshine / Napfény
  • Temperance / Mértékletesség
  • Air / Levegő
  • Rest / Pihenés
  • Trust / Bizalom


   Táplálkozás
A helyes táplálkozás az egészség egyik alapköve. Nem csoda, hiszen amit elfogyasztunk, abból épül fel a testünk.


 
   Testmozgás
A mozgás az élet egyik törvénye. Kondicionáló testmozgásra van szükségünk. A cél: minimum 20-30 percet mozogjunk a teherbírás határán legalább 5-ször hetente. A test kondíciója könnyen visszaeshet, ha nem rendszeres a testmozgás. 
 


   Víz
Testünk 60%-a víz, ezért nagyon fontos, hogy mikor, és mennyit igyunk. Emellett vízre van szüksége a belső és külső tisztításhoz. Igyunk 6-8 pohár vizet naponta! Még ennél is többet, ha verejtékezünk. 


   Napfény
A napfénynek több jótékony hatása is van a testre. Természetes D-vitaminnal látja el szervezetünket és kismértékben a koleszterinszintet is csökkenti. Használjuk, amennyit csak lehet, de óvakodjunk a napégéstől. Már fél arcunk legalább 10 perces napoztatása elegendő ahhoz, hogy a napi szükséges D-vitamin mennyiséget megkaphassuk. A D-vitamin heteken át tárolódik testünk zsírsejtjeiben.


   Mértékletesség
A jó dolgok mértékkel történő használata, és a rossz dolgok elkerülése magától értetődő, mégis sokszor nehéz megvalósítani. Ha valamit nagyon szeretünk, nehéz mértékletesnek lenni. A mértékletesség egy különleges képesség.


   Levegő
A friss, tiszta levegő nélkülözhetetlen. Ez cigarettafüst és szmog nélküli környezetet jelent. Az erdőkben, tavaknál, tengereknél található, negatív ionizált részecskékben gazdag levegő az egyik legjobb orvosság. A mély légzés is legyen testmozgásunk része!


   Pihenés
A feltöltődéshez pihenés kell, mivel az alvás közben tudja a test megújítani saját magát. Az egészségnek sokféle pihenésre szüksége van, de a legédesebb pihenés a munka utáni pihenés. A korai lefekvés, és a korai felkelés a NEWSTART alapelvei.


   Bizalom
A testi és lelki egészség elválaszthatatlan."Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat." (Példabeszédek 3:5-6) Az Istenbe vetett hit vezethet el a helyes döntésekhez. 

www.newstart.hu